De journalist in mij
In alles wat ik doe, komt de journalist in mij naar boven. Of het nu gaat om artikelen en video’s maken, tekstschrijven of trainen. Al vanaf mijn tiende wilde ik journalist worden. Inmiddels oefen ik dat mooie vak al ruim twintig jaar uit. Mijn journalistieke achtergrond laat me kritisch kijken en helder weergeven, voor al mijn klanten. Ook houd ik altijd voor ogen dat ik schrijf of film voor een doelgroep, namelijk de geïnteresseerde lezer of kijker.

Recht door zee
Ik ben in 1971 in Rotterdam geboren. Mijn ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit nam ik in 2009 mee toen ik naar het oosten verhuisde. Daar komt het me goed van pas.

Werkervaring 
Ruim twintig jaar werkte ik voor tv en radio bij de publieke en regionale omroep (onder meer AVRO, Teleac, TV Rijnmond). Ik deed er redactie, research en interviews. Daar bouwde ik ook mijn specialisme op: gezondheid en welzijn. Daarnaast werk ik als schrijf- en communicatietrainer, onder meer voor zelfstandige ondernemers en klanten als het ministerie van Volksgezondheid en bedrijven als Akzo Nobel. Meer over mijn werkervaring: www.linkedin.com/in/anjakleinnl/

Opleidingen
Deze ervaring kon ik opdoen dankzij mijn opleidingen. De School voor de Journalistiek Utrecht leidde me op tot journalist en programmamaker. Op de Universiteit van Amsterdam werd ik doctorandus in de Amerikanistiek en dankzij de Transfergroep Rotterdam werd ik communicatietrainer.

Vrijwilligerswerk
Zingeving is voor mij net zo belangrijk als geld verdienen. Ik ben initiatiefnemer van het Netwerk Sterke Moeders. Ik zit in de Klankbordgroep Jeugdzorg van de gemeente Doetinchem. Ook zat ik als vrijwilliger in de Cliëntenraad van MEE en was ik tafelbuddy bij ‘De Tafel van Een’ (van Women Inc).